Members Tagok

Tagok


Dr. Khonji
Dr. Khonji
1967. július 5-én születtem Khonjban, egy dél-iráni kisvárosban. Föállásban sebész vagyok, sebészeti onkológiával foglalkozom.
Elsö zenekaromat hét évesen alapítottam. Tizenkét évesen ismerkedtem meg a perzsa furulyával, melynek neve ney. Iskolai éveim alatt gyakran foglalkoztam különbözö müvészetekkel, versírással, énekléssel.
A Magyarországon eltöltött idö biztosította számomra, hogy átéljem a multikulturális müvészet hatalmát, csodálattal adózom a keleti és nyugati kultúra egymásbafonódó mély gyökereinek.
Gyermekkori álmom valósult meg a zenekar megalakulásával, amely elsö a történelemben, amely achom nyelvü dalokat játszik, és megjelentettük az elsö achom nyelvü albumot "Majar" címmel 2001-ben. A Golestan Együttes megalakulása óta öt albumot nyújtott közönségének. Az együttessel keressük a lehetöségeket, hogy megosszuk a zene nyújtotta spirituális élményeket a világgal.

Bogardi Aliz
BOGÁRDI Aliz
1976-ban születtem, Magyarországon, Mohács városában. A családom mindig is támogatott abban, hogy bövítsem zenei és müvészeti ismereteimet, így zenei szocializációm javarészt a színpadon zajlott. Nagy szerencsémre úgy alakult, hogy az általam választott mesterek és a müvészek, akikre felnézek, legtöbbször a barátaim lettek. Több, mint 30 éve hegedülök.
A Golestan egyik alapítótagja vagyok. Úgy gondolom, ez egy kulturális misszió, amely hidat épít két nép között, akik, bár földrajzilag távol vannak egymástól, történelmi, nyelvészeti és néplélektani szempontból nagyon is közel. A zenekar másik nagy értéke, hogy életben tart egy nyelvet - a következö generáció szolgálatában.

Babarci Bulcsu
BABARCI Bulcsú
1976-ban születtem Pécsett. Vizuális és zenei müvészeti tanulmányaimat általános iskolai éveim alatt kezdtem. Középiskolás és egyetemista koromban részt vettem különbözö müfajú zenei projectekben - folk, blues, funk, reggae, pop formációkban -, mint eöoadó, zeneszerzö, hangszerelö.
Jelenleg zeneszerzéssel, rendezéssel foglalkozom a Bóbita Bábszínházban, valamint dalszövegíróként is tevékenykedek (Petruska András). Rendszeresen koncertezek a Golestannal, Simply English-sel, TükeZoo-val.
A Golestan Együttes alapító tagja vagyok, gitáron és sazon játszom, valamint a zenekar plakátjait, CD borítóit is én tervezem.

Toth Almos
TÓTH Álmos
1991. május hatodikán születtem Budapesten. Szüleimnek köszönhetöen gyermekkorom óta közeli kapcsolatom volt a zenével. Énekelni, zenét hallgatni mindig szerettem, azonban csak 12 éves koromban kezdtem el zenét tanulni és klasszikus gitározni. Késöbb a Pécsi Müvészeti Szakközépiskolában, majd a PTE Müvészeti karán folytattam tanulmányaimat. Jelenleg a Pécsi Müvészeti Szakközépiskolában dolgozom klasszikus gitár tanárként és emellett számos klasszikus és könnyüzenei produkcióba hívnak zenélni.
A nemrégiben alakult Venti Chiavi Guitar Trio mellett a Golestan Együttesben zenélek rendszeresen. A Golestan Együttesben a 2011-es születésnapi koncerten szerepeltem elöször vendégzenészként, majd 2012. áprilisában csatlakoztam a zenekarhoz.

Baksa Peter
BAKSA Peter
Kiskorom óta nagybögös akartam lenni, de a kis kezeim miatt ez 18 éves koromig csak egy álom maradt. 6 éves koromtól klasszikus gitárt tanultam, 16 évesen pedig basszusgitározni kezdtem. Végül 18 évesen kezdtem a klasszikus és jazz nagybögöt.
A PTE Müvészeti Karán diplomáztam 2007-ben. Ugyanekkor felvételt nyertem a Zeneakadémia Jazz-tanszakára. Magánórákat is vettem Oláh Zoltánnál és Berkes Balázsnál. A székesfehérvári Kodolányi Foiskolán jazz-basszusgitár szakon tanultam.
A Golestanon kívül a Trio Afiumban, a Bencze alma Quartetben és számos más formációban zenélek Pécsett és Budapesten, s emellett hangszeres oktatást is vállalok.

Andok Zita
ANDOK Zita
Hét évesen kezdtem klasszikus zenei tanulmányaimat. Hat évig tanultam zongorázni, ezt követöen magánórák keretében igyekeztem elsajátítani a könnyüzene és a jazz-zongorajáték elméleti-gyakorlati alapjait.
2002-ben, közel 160 jelentkezö közül megnyertem a budapesti Francia Intézet által meghirdetett és megrendezett Országos Francia Sanzonéneklési Versenyt. Jutalmul a franciaországi La Rochelle-be utazhattam a világhíru "Francofolies" zenei fesztiválra. 2003 és 2010 között magánének órákat vettem. 2000 óta kisebb-nagyobb megszakításokkal rendszeresen tagja vagyok különbözö könnyüzenei formációknak (énekesként, vokalistaként, dalszerzöként).
2006 óta ugyancsak rendszeresen kísérem zongorán a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium leánykarát, emellett - az iskola franciatanáraként - évröl-évre készítek fel jelentkezöket az Országos Francia Sanzonéneklési versenyre. A Golestan Együtteshez 2013-ban csatlakoztam, elöször csak néhány dalban vokáloztam, majd a 2013-as Dubai koncerten már mint "teljes jogú" tag léptem fel a zenekarral.

Bense Andor
BENSE Andor
2011. január óta vagyok tagja a Golestan zenekarnak. Pszichológusként dolgozom szülövárosomban, Mohácson, mellette 10 éve foglalkozom ütöhangszerekkel.
Fö hangszerem a derbuka, de kedvelem a keretesdobokat is. Zenei ízlésemre a nyitottság jellemzö, így a bolgár népzenétõl, a jazz-ig szinte mindenféle müfaj inspiráció életemben. Az perzsa zenéhez való kötödésemben, Salar Aghili fontos szerepet játszik. Ha zenéröl van szó, nem szégyellem a szentimentalizmust sem.

Pilari Aron
PILARI Áron
1992-ben születtem Pécsett, gyerekkoromban sok impulzus ért a népzene és a jazz felol. Zenei tanulmányaim elösegítették új és sokszínü stílusok, mufajok elsajátítását, és az abba való belelátást. Idöm nagy részét zenekari próbák, hangstúdiói munkák és egyetemi tanulmányaim teszik ki, mindemellet pedig koncertekkel gyarapítom a tapasztalataimat.
A Golestanhoz 2012-ben csatlakoztam. A zenekarban értékes tapasztolatokat szereztem, tanulok, mind zenei, mind közösségi szinten gazdagodom.

Katona Tamas
KATONA Tamás
Már kora gyerekkorom óta gitározom. Elöször magamtól tanultam, késobb tanárral haladtam tovább. Középiskolás koromtól kezdve különbözö zenekarokban játszottam. Jelenleg a PMD blues band gitárosa vagyok.
Zenei pályafutásom meghatározó pontja volt Dr. Khonjival való találkozásom, számomra új zenei világ nyílt meg. Azóta is nagy örömöt jelent a Golestan-csapatban való részvétel.

Simara Laszlo

SIMARA László
visual jockay

Dr. Muranyi Edit

Dr. MURÁNYI Edit
cselló

Kaszas Csaba

KASZÁS Csaba
gitár

Schulteisz Gabor

SCHULTEISZ Gábor
hangmérnök, zongora

Hangyal Attila

HANGYÁL Attila
operatör, video direktor